تلسکوپ فضایی جیمزوب، بسیار بزرگتر از تلسکوپ هابل است و با داشتن آئینه های عظیم الجثه علاوه بر کمک به دانشمندان برای درک منشا جهان می تواند به دنبال نشانه هایی از زندگی در سیارات دیگر بگردد.
جان سی مَتِر، دانشمند ارشد ناسا در اختر فیزیک و کیهان شناسی مشاهده ای می گوید: «ما با گذران دو دهه کار سخت و نوآورانه به نتیجه رسیدیم. و با این دستاورد، وارد دوره جدیدی از علم نجوم خواهیم شد. چیزهایی را خواهیم دید که قبلا قادر به دیدنشان نبوده ایم زیرا این تلسکوپ به مراتب قوی تر و بهتر از تلسکوپ هابل عمل می کند.»
تلسکوپ ۲۶ ساله هابل در کشف هایی مانند مساله بزرگ شدن شتاب دار جهان(مشاهداتی مبنی بر اینکه جهان کنونی با روندی شتاب دار بزرگ می شود) به دانشمندان کمک کرد. اما تلسکوپ جیمز وب می تواند در درک مراحل تاریخ به وجود آمدن جهان پس از بیگ بنگ برای دانشمندان مفید باشد و همچنین از قدیمی ترین کهکشان های تشکیل شده تصویربردای کند.
زمانی که که این تلسکوپ در فضا راه اندازی شود، قادر است تا حتی نورهای کوچک متصاعد شده از اجسام در فضا را دریافت و دورترین کهکشان ها، ستاره ها و سیارات را مشاهده کند.
جان سی مَتِر می گوید: «ما می خواهیم بدانیم از بیگ بنگ تا حال چه گذشته است. من امیدوارم که چیزی را پیدا کنیم که تا کنون کسی از وجودش خبر نداشته. چیزی که در جهان اولیه و پیشا کهکشانی رخ داده مثلا اینکه سیاهچاله ها چه زمانی بوجود آمده اند. اینها همه موضوعاتی هستند که امکان کار کردن بر روی آنها برای دانشمندان فراهم می شود. هر چه که تا کنون ما درباره جهان هستی کشف کردیم، برایمان غافلگیر کننده بوده. با این تلسکوپ من امیدوارم که غافلگیریهای بزرگتری داشته باشیم.»
ساخت تلسکوپ جیمز وب، پروژه مشترک ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا بوده است.
این تلسکوپ باید مراحل آزمایشی باقی مانده را قبل از پرتاب به فضا طی کند. از جمله آزمایش های شبیه سازی شده از صدا و ارتعاشات شدیدی که در محیط های داخل راکت در راه رسیدن به فضا در معرض آنها خواهد بود.
برای تائید کارکرد صحیح این تلسکوپ، پس از قرار گرفتن در فضا و راه اندازی، آزمایش های مشابه تکرار و نتایج آنها مقایسه خواهد شد. انتظار می رود که جیمز وب در سال ۲۰۱۸ راه اندازی شود.
نظرات شما عزیزان: